Romans

“Inclusiviteit en LHBTI+ zijn voor Peter Brouwer geen buzzwords maar zaken die hem als schrijver en als mens aan het hart gaan.” – Gaykrant, 2022
“.. poëtisch van taal, rijk aan bespiegelingen, een verhaal dat onder je huid kruipt en je bijblijft.” – Jan Stoel in Bazarow

“Verrassende, gelaagde roman. Een aanrader.” – Gaykrant

“Liefde, spijt, schaamte: niemand kan zo sprankelend in die gevoelens wroeten als Peter WJ Brouwer.” – filosoof/schrijver Henk van der Waal

“De spanning wordt bijna tastbaar in prettig lezend, soepel proza met vaak rake observaties.”
 – Nederlandse Bibliotheekdienst|

“Brouwer heeft een indrukwekkende roman geschreven. Geniet van dit kunstwerk!” – Hebban

“Een sterke roman die zeer intelligent duidelijk maakt dat de zoektocht naar de identiteit nooit voltooid is.” – Ansiel, België

“Een roman die je aanzet na te nadenken over je eigen vriendschappen van lang geleden.” – Tzum

“Brouwer beheerst het vak.” – Brabant Literair

Wanneer Marcus voor zijn werk naar Japan reist, blijkt zijn komst voorbereid door Arthur, een oud-studiegenoot met wie hij meer dan twintig jaar geen contact heeft gehad. Marcus is na één conservatoriumjaar rechten gaan studeren, Arthur is orkestmusicus geworden. Marcus laveerde dat eerste jaar tussen zijn vriendin, zijn muziekopleiding en de zorgzame maar claimende Arthur. Het lange weekend dat de jongens samen aan zee doorbrachten, staat in zijn geheugen gegrift. Wat stond zijn vriendschap met Arthur in de weg?
In Tokio kijkt Marcus terug op een leven vol onvervulde verlangens. De ontmoeting met Arthur levert een nieuwe confrontatie op. Kijkt Marcus weer weg of heeft hij het lef om bij zichzelf te rade te gaan?

Het oog van de kraanvogel is een ontwapenend verhaal over de verbondenheid tussen twee mannen. Een psychologische roman over coming-out in de brede zin van het woord. Over persoonlijkheid, identiteit en seksualiteit.

Peter WJ Brouwer
Het oog van de kraanvogel
roman
Nederland
omslag Albert van der Weide
gebrocheerd met flappen,
ca. 304 blz., € 19,50
maart 2021
ISBN 978-94-93214-22-4 NUR 301

«Wat een prachtig romandebuut!» – Britta Koopen in Eindhovens Dagblad
«Een boek dat ertoe doet. » – schrijver Philip Hoorne
“Pakkend beschreven met krachtige, veelzeggende, zorgvuldig gekozen woorden.” – NBD | Biblion
“Een veelbelovend debuut.” – LeesKost

Op de dag dat Thomas een prijs krijgt voor zijn filmmuziek, ontvangt hij een briefje. Er staat een vraag die geen vraag is: ‘Spreken we elkaar zaterdag?’ Daaronder haar naam, Eva, een teken van leven na vijftien jaar stilte. Hij hoort haar stem, als tolk en als geliefde, herinnert zich alle hoeken van hun kleine universum. Alles is er weer: Brel, de meeuwen aan het strand, het brievenboek. De onvermijdelijke diepe kras. Twee dagen scheiden Thomas en Eva van zaterdag. Het Siamees moment volgt hen op weg naar die eerste ontmoeting na hun breuk, een weerzien op een begraafplaats. Wat hebben een man van de muziek en een vrouw van de taal elkaar daar nog te vertellen?

In september van dit jaar verscheen bij uitgeverij In de Knipscheer (Haarlem) Brouwers debuutroman HET SIAMEES MOMENT. De roman gaat over liefde, ambities en het maken van fouten. Over verwantschap en de maakbaarheid van relaties. Door de vele herkenbare voorbeelden heeft het verhaal een hoog actualiteitsgehalte.

www.peter-brouwer.com
www.indeknipscheer.com

Bestellen via de uitgever: www.indeknipscheer.com/bestellen/
Een gesigneerd exemplaar kunt u bemachtigen door de schrijver een mailtje te sturen: info@peter-brouwer.com

Klik hier voor een romanfragment.
Klik hier voor een actueel interview dat Peter de Rijk van Paperback Radio, het boekenprogramma van Amsterdam FM, had met de auteur.

Het Siamees moment
ISBN 978-90-6265-967-8
277 pagina’s, € 18,50
Facebook: volg nieuws, fragmenten en informatie op @hetsiameesmoment
Youtube: volg promotiefilmpjes, voorproefjes van de roman op Het Siamees moment – voorgelezen door …

Boekingen en lezingen:
Stichting Schrijver, School en Samenleving
020-6234923, www.deschrijverscentrale.nl

Contact: info@peter-brouwer.com
Facebook: peter.w.brouwer